Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ημερίδα για τις ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις

Ημερίδα  με θέμα τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement) θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή 19 Μαρτίου, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου (Μεσογείων 119 – Ισόγειο). Ώρα έναρξης 10 π.μ.
Η Ημερίδα  που υποστηρίζεται από τη Μονάδα Παρακολούθησης Διαγωνισμών και Συμβάσεων του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου απευθύνεται στις εμπλεκόμενες με τις δημόσιες συμβάσεις υπηρεσίες και αποσκοπεί:
  • στην ενημέρωση για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων,
  • στην παρουσίαση του έργου του ΕΣΗΔΠ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Προμηθειών) που ετοιμάζεται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου,
  • στη γνωστοποίηση βέλτιστων πρακτικών (best practices) ή εφαρμογών από άλλες χώρες,
  • στη μεταρρύθμιση του αντίστοιχου εθνικού νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις. 

2 σχόλια:

  1. Φωτη γειά σου. Γενικά είναι πολύ ενθαρρυντικό που επιτέλους ασχολούμαστε με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. Ωστόσο το άμεσο εκεί που πρέπει να δοθεί βάρος και να ασκηθούν πιέσεις είναι επιτέλους ο ευρύτερος δημόσιο τομέας (από νοσοκομεία, νομικά πρόσωπα μέχρι τοπική αυτοδιοίκηση και υπηρεσίες) να δημοσιεύουν ισολογισμούς και άλλα στοιχεία εταιρικης διακυβέρνησης. Πόσα ξοδεύουν, πόσους απασχολούν, από που ειναι τα εσοδά τους πως τα αξιοποιούν, ποια ειναι τα στελέχη, τι αμοιβές έχουν, βιογραφικά κοκ. Αυτό είναι το μεγάλο βήμα προς την ουσιαστική διαφάνεια. Αν γίνει αυτό μπορουμε να προχωρήσουμε και για τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη

    Υποτίθεται ότι έχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν όλα αυτά που λες... Βέβαια και οι προηγούμενοι είχαν εξαγγείλει το "διπλογραφικό σύστημα" στα νοσοκομεία και στους δήμους, αλλά δεν το είδαμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή