Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τελικά πόσο κόστισε το έρμο το site του ΕΟΤ; Και πόσα έχουμε πληρώσει;


Το "Διαδικτυακό Διαδραστικό Σύστημα e-Marketing" του ΕΟΤ παρουσιάστηκε στις 22 Μαϊου 2009 από τον τότε υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλο. Η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ, όπως είχε ανακοινωθεί τότε λειτουργούσε "πιλοτικά" και θα προσέφερε λαγούς με πετραχήλια στα εκατομμύρια των τουριστών και στις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. 

Ομως ο ανάδοχος (κοινοπραξία τριών εταιρειών που διαφήμιζε το έργο στο οποίο επιτίθεται εδώ και εβδομάδες η διοίκηση του ΕΟΤ) μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί. Τουλάχιστον μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου που δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας. 

Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος έχει υποστηρίξει πως δώσαμε 1,3 εκατ. ευρώ για ένα site που δεν υπάρχει. Αργότερα μάθαμε ότι γενικά ο ΕΟΤ έχει κάποια προβλήματα με τις πληρωμές και τις οφειλές. 

Εχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Το "Διαδικτυακό Διαδραστικό Σύστημα e-Marketing" με τη σύμβαση των 2,2 εκατ. ευρώ είναι το ίδιο με το site στο οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος Κανελλόπουλος; Αν είναι το ίδιο τότε πως ο Ν. Κανελλόπουλος λέει ότι πληρώσαμε 1,3 εκατ. ευρώ όταν επισήμως αναφέρεται στον απολογισμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας ότι δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ από τη σύμβαση των 2,2 εκατ. ευρώ;

Και αν είναι το ίδιο γιατί δεν μας εξηγούν οι ανάδοχοι (στους οποίους επιτίθεται με κάθε ευκαιρία, χωρίς να τους κατονομάζει, η νέα διοίκηση του ΕΟΤ) τι πήγε στραβά και δεν δούλεψε; Δεν υπάρχει κάποιος που θέλει να υπερασπιστεί το έργο του; Η αλήθεια για τα ναυάγια στα έργα πληροφορικής συνήθως βρίσκεται στο μισό της διαδρομής μεταξύ αναδόχου και δημοσίου οργανισμού.

Στη συνέχεια παραθέτω έναν πίνακα με τα έργα του ΕΟΤ που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας. Θα δείτε ότι η σύμβαση για το νέο site ήταν ύψους 2,2 εκατ. ευρώ. Θα διαπιστώσετε επίσης πως ΚΑΝΕΝΑ έργο του οργανισμού δεν ολοκληρώθηκε αφού οι απορροφήσεις είναι μηδενικές. Εξαίρεση αποτελεί ΕΝΑ έργο μελετών...

Στην πρώτη στήλη με αριθμούς αναφέρεται ο προϋπολογισμός του έργου. Στη δεύτερη το ύψος της σύμβασης που υπέγραφη και στην τρίτη το ύψος των δαπανών που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα.

1 σχόλιο:

  1. έο έο ....ωραία ελληνική ιστορία.
    Δείχνει για άλλη μια φορά ότι στην χώρα αυτή συμβαίνουν θαύματα εκεί που δεν το περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή