Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τα έργα πληροφορικής του Δ' ΚΠΣ - Από τους τίτλους καταλαβαίνεις...

Στο αρχείο που επισυνάπτω καταγράφονται τα έργα που είχαν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", δηλαδή τον διάδοχο του αποτυχημένου "Κοινωνία της Πληροφορίας", μέχρι το τέλος Φθινοπώρου.

Από τους τίτλους αρκετών έργων καταλαβαίνεις ότι απλώς πετάμε πολύτιμα κοινοτικά και εθνικά κονδύλια και ότι είναι απαραίτητη η πλήρης αναδόμηση τόσο του προγράμματος, όσο και των φορέων που καλούνται να το υλοποιήσουν.

Θέλετε να ακούσετε τίτλους έργων; "Ψηφιακός Μοχλός Ενδυνάμωσης Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις"(!),   "Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ενισχύσεις Ψηφιακής Εμπιστοσύνης" (!), "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος Ενίσχυσης της Τεχνογνωσίας της Εξωστρέφειας των Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων του κλάδου των ΤΠΕ" (!!!).

Πρόκειται για εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί για τα συγκεκριμένα έργα ή κάποια άλλα όπως "η Αθήνα της Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας". Καλά, δεν ντρέπονται;

2 σχόλια:

  1. Τώρα, μπορει να αλλαξει κάτι?
    Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, (ανθρωπος που ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζει τι πραγματικά χρειαζεται η Ελλάδα),
    μπορεί να κάνει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και μπορεί να αλλάξουν πολλά και σχετικά εύκολα.
    1. Να μην βλέπουμε τις απορροφήσεις, αλλά την ουσία των έργων.
    2. Να μην μοιράζουμε τα κονδύλια αναλογικά (δηλαδή να μην παίρνουν όλα τα ιδρύματα, μοναστήρια, δήμοι, κλπ) αλλά να τα παίρνουν αυτοί που πραγματικά αναπτύσσουν υπηρεσίες για τους πολίτες.
    3. Να ζητάμε εμείς πίσω τα χρήματα (και να μην τρέμουμε μήπως έρθει ο κοινοτικός έλεγχος...) στην περίπτωση που τα έργα δεν ολοκληρώνονται ή παραμένουν ημιτελή ή δεν αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών για χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή