Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Δύο επιτροπές για e-government - Και άλλοι καθηγητές...

Οπως γράφει η χθεσινή "Καθημερινή", ο Νίκολας Νεγκροπόντε πρόκειται να ηγηθεί επιτροπής "προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους που θα συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα στρατηγικής της χώρας στις νέες τεχνολογίες". Η εφημερίδα επικαλείται τη μακρόχρονη σχέση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Νεγκροπόντε ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής του σχεδίου «ένας φορητός υπολογιστής για κάθε παιδί» (Οne Laptop Per Child) με χαμηλό κόστος (100 δολ.). 
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η αγορά πρόλαβε το σχέδιο Νεγροπόντε, αφού σήμερα υπάρχουν υπολογιστές με 200 ευρώ οι οποίοι προσφέρουν πολλαπλάσιες δυνατότητες από τον PC που ήθελε να αναπτύξει ο καθηγητής ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια σπίτι στην Πάτμο. 
Μια "αντίστοιχη επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα είναι ακαδημαϊκοί κι όχι μόνο, θα δημιουργηθεί για να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Και οι δύο επιτροπές, κατά την "Καθημερινή", θα αναφέρονται στον κ. Παπανδρέου και στόχος τους θα είναι ν’ αποτελέσουν εργαλείο συντονισμού των δράσεων της κυβέρνησης στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Ποιος ξεχνάει τις συσκέψεις στο Μαξίμου, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης και υπεύθυνος για το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου; Προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κινητοποιήσουν τους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα. Οσες επιτροπές και αν έφτιαξαν προκοπή δεν είδαμε γιατί δεν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση (μόνο ο Σημίτης και ο Παπακωνσταντίνου είχαν...). Γι' αυτό ανησυχούμε όταν μαθαίνουμε για νέες επιτροπές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου