Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Περί συμβόλων και μορφών της αγοράς πληροφορικής...

"Τα δε κεχρυσωμένα πλαίσια των εικόνων και κατόπτρων καθαρίζονται πλυνόμενα με θερμήν σαπωνάδα κατά τον εξής τρόπον: βρέχομεν μικρόν σπόγγον με οινόπνευμα ή τερεβενθίνην και αλείφομεν ελαφρώς, αφήνομεν δε να ξηρανθώσι μόνα ή τρίβομεν αυτά ελαφρώς δια φλανέλλας βεβρεγμένης εις λεύκωμα ωού ' ίνα δε προφυλάξωμεν αυτά ως και παν άλλο κεχρυσωμένον έπιπλον από τον μυιών, τα αλείφομεν με έλαιον δάφνης"

Από το βιβλίο της Αγλαϊας Πρεβεζιώτου "Οικιακή Οικονομία προς Χρήσιν των Παρθεναγωγείων" που εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1902.

Οι αντιδράσεις στο σχόλιο περί της επιλογής του Ανδρ. Δρυμιώτη ως τεχνολογικού συμβούλου του πρωθυπουργού δείχνουν ότι κάποιοι ισχυροί όμιλοι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ανατρέψουν τα όσα υποστήριζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ περί εφαρμογών "ανοικτού κώδικα" και προκήρυξη έργων "ως υπηρεσία" (δηλαδή τέρμα στην προμήθεια "σιδερικών").

Βέβαια, στην αγορά πληροφορικής έχουν ξανακούσει για την προκήρυξη έργων "as a service", αλλά ξέρουν ότι τελικά φτάνουμε στις γνωστές εισηγήσεις ("οι εφαρμογές δεν λειτουργούν, ας πάρουμε τουλάχιστον τον εξοπλισμό και βλέπουμε γιατί αλλιώς θα χάσουμε το σύνολο των κονδυλίων") όπως συνέβη με το έργο του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είχαν δυσκολέψει αρκετά: Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει (στο ICT Forum) για αλλαγή του μοντέλου υλοποίησης των έργων. Γι' αυτό και πολλοί ανησύχησαν και έσπευσαν "να πιάσουν πόρτα για το χειμώνα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου