Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τι συμβαίνει με το σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και τις e-δημοπρασίες;

Την υλοποίηση έξι πιλοτικών έργων με κάθε μία από τις τρεις εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί για τη διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ). 

Αρκετοί στην αγορά αναρωτιούνται γιατί πρέπει να γίνουν 18 πιλοτικές δημοπρασίες (για τις οποίες θα πληρώσουμε, δεν είναι δωρεάν) και να υιοθετηθούν 3 διαφορετικές εφαρμογές  / λύσεις όταν την ίδια στιγμή οδεύουμε προς μια τέταρτη! Το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται κοντά στην υπογραφή σύμβασης με την Intracom IT Services για το σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) με βάση το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί προ τετραετίας και ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009.

Απ' ότι φαίνεται στο υπουργείο Οικονομίας γνωρίζουν πως στην περίπτωση που υπογραφεί ακόμα και αύριο η σύμβαση με Intracom IT Services θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες (με βάση τη συμφωνία για επιτάχυνση του έργου) για την ολοκλήρωση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών. Και γι' αυτό  θέλουν στο μεσοδιάστημα να πορευτούν με τις 3 εταιρείες των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και τις 3 διαφορετικές εφαρμογές...

Επειδή στην έκθεση Πάγκαλου για την αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) αναφέρεται πως η σύμβαση θα υπογραφεί αρχές Μαϊου (με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα και διαφορετικό τίμημα) άρχισαν οι γνωστές γκρίνιες στην αγορά. Οι διαπραγματεύσεις για αναβάθμιση του αντικειμένου του έργου, σύντμηση του χρονοδιαγράμματος και αλλαγής του τιμήματος δεν προβλέπονταν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2006 υποστηρίζουν οι ανταγωνιστές της Intracom. 
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν, πάντως, εξελίξεις και μία ακόμα δωρεά...
  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου