Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στο ντούκου πέρασαν οι συσκέψεις για τα έργα πληροφορικής στο δημόσιο...

Η κατάμαυρη επικαιρότητα των spreads και του ΔΝΤ κάλυψε πλήρως τις χθεσινές μαραθώνιες συναντήσεις στο Μαξίμου για τα έργα τεχνολογίας. Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους υπουργούς (Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούση, κλπ) αφορούσαν στις προτεραιότητες στα έργα. Μόνο κάποια σχόλια υπήρξαν σήμερα στις εφημερίδες για τις συναντήσεις όπως αυτό στο "Μικροπολιτικό" των ΝΕΩΝ για τις δύο συσκέψεις της υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό για τις "ηλεκτρονικές προμήθειες των νοσοκομείων" και τα "πληροφοριακά συστήματα νοσοκομείων"
Το "Βήμα" γράφει ότι "μια νέα κάρτα θα αποκτήσουν όλοι οι Ελληνες στην οποία θα αναγράφονται στοιχεία όπως ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)". Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, "η έκδοσή της θα γίνεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ". 
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης "είπε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την «Κάρτα του Πολίτη». Επίσης η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου