Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΟΣΕ: Οπτική ίνα που κοιμάται

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ανακάλυψε ότι ο ΟΣΕ διαθέτει σε όλο το μήκος των γραμμών του οπτική ίνα, η οποία είναι εντελώς αναξιοποίητη. Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων με το τεράστιο έλλειμμα και τα τραίνα που ταξιδεύουν άδεια είχε επενδύσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση της οπτικής ίνας, τις εποχές που όλο το σύμπαν έβαζε δίκτυα.

Πρόκειται για μια κλασσική πρατική του Οργανισμού, ο οποίος κάνει συνεχώς διαγωνισμούς για υποδομές, τις οποίες μετά δεν ενδιαφέρεται ουδείς να αξιοποιήσει. Ορίζει υπηρεσίες, διευθυντές , γενικούς διευθυντές για να επιστατούν τις υποδομές, που μένουν χωρίς την παραγωγή εσόδων.

Η αξία της οπτικής ίνας θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εαν επωλείτο τις εποχές των παχιών αγελάδων των δικτύων τηλεπικοινωνιών. Ακόμα και στις μέρες μας είναι πιθανόν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Το ερώτημα είναι εαν η κυβέρνηση, θα προωθήσει ένα σχέδιο πώλησης ή θα κάνει πίσω μπροστά στις αντιδράσεις κύκλων που θα εξεγερθούν γιατί "εκχωρείται εθνική κυριαρχία και πολύτιμη περιουσία του ελληνικού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου