Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Γερό outsider για τον ΟΤΕ ο Παντ. Τζωρτζάκης

Τα ονόματα των Ιορδ. Αϊβάζη και Μιχ. Τσαμάζ είναι από αυτά που θεωρούνται πιο πιθανά για την διαδοχή του Π. Βουρλούμη. Μια νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του Π. Τζωρτζάκη (δεύτερος από δεξιά στη φωτό), του ιδρυτή και διευθύνοντος την Forthnet. Είναι γνωστό ότι έχει σταθερή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και πως συμμετέχει τακτικότατα στις συσκέψεις της κυβέρνησης για τα έργα πληροφορικής. 

Η συμμετοχή του αυτή είναι με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΠΕ, ωστόσο φαίνεται ότι έχει και έναν ρόλο ατύπου συμβούλου της κυβέρνησης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ήταν η πρώτη επιλογή για τη θέση του συμβούλου του Γ. Α. Παπανδρέου, θέση που κατέλαβε τελικά ο Α. Δρυμιώτης.

Η τοποθέτηση του Π. Τζωρτζάκη στον ΟΤΕ θα είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή και μια φυγή προς τα εμπρός για τον ίδιο. Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι ποια θα είναι η επομένη μέρα για την Forthnet, η οποία πιθανόν να αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εντυπωσιακής πορείας της. 

Οι προοπτικές της Nova σε μια περίοδο πολύ μεγάλης πίεσης για την τηλεοπτική αγορά και ο κορεσμός της αγοράς τηλεπικοινωνιών ειναι τα βασικά στοιχεία αυτής της πρόκλησης. Ενα "σωσίβιο" θα μπορούσε να είναι η συγχώνευση Forthnet - HOL η οποία έχει δρομολογηθεί, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Ο συνδυασμός της τεχνολογικά καθυστερημένης Nova και της κορεσμένης αγοράς τηλεπικοινωνιών αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τους μετόχους της Forthnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου