Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Βραβείο για την καλύτερη πλατφόρμα open government στην Βρετανία




Βραβείο, ύψους ενός εκατ. λιρών, αποφάσισε να δώσει το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας στην εταιρεία λογισμικού η οποία θα αναπτύξει online πλατφόρμα για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των πολιτών προκειμένου να λυθούν προβλήματα που τους απασχολούν (από τη γραφειοκρατία μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων και των εργασιών στους δρόμους των πόλεων).

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην Βρετανία, οι Torries προσπαθούν να ενισχύσουν τις τεχνικές «crowdsourcing» με βάση το μοντέλο του Μπάρακ Ομπάμα κατά την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία των ΗΠΑ.

Το βραβείο θα δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στην περίπτωση που οι Συντηρητικοί κερδίσουν την εκλογική αναμέτρηση (γεγονός που θεωρείται σίγουρο με βάση τις δημοσκοπήσεις).

Ο ηγέτης των Torries Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά ότι η μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του «θα χρησιμοποιήσει τις καλύτερες τεχνολογίες προκειμένου να ενθαρρύνει και να επιτρέψει στους πολίτες να συζητήσουν μεταξύ τους και να λύσουν τα προβλήματα».

Το κόμμα προσέλαβε τον Tom Steinberg για τη θέση του mySociety Director. Ο Steinberg έχει ρόλο συμβούλου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, χωρίς μισθό. Περισσότερα εδώ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου