Η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά τεχνολογικών έργων για την καλύτερη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της διαφθοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (όπως τα περίφημα "Δημοτικά ATMs" μέσω των οποίων θα παίρνουν αυτόματα τα πιστοποιητικά οι δημότες...). Την ίδια στιγμή ουδείς ασχολείται με την κατασπατάληση δισ. ευρώ από το Γ' ΚΠΣ για τεχνολογικά έργα στο δημόσιο τα οποία ουδέποτε λειτούργησαν και ουδέποτε ωφέλησαν τους πολίτες. Τα στοιχεία που προέρχονται από τις επίσημες ιστοσελίδες των υπουργείων δείχνουν ότι δαπανήσαμε 1,2 δισ. ευρώ για έργα πληροφορικής στο δημόσιο, αλλά ελάχιστα από αυτά λειτουργούν. Μάλιστα οι ανάδοχοι πληρώθηκαν κανονικά, παρέδωσαν ένα έργο το οποίο "σκουριάζει" σε κάποια γραφεία.
Από το ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Γ' ΚΠΣ (το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας") δαπανήθηκε άλλο 1,5 δισ. ευρώ για σεμινάρια και επιδοτήσεις προς εταιρείες και ιδιώτες. Οι επιδοτήσεις είχαν κάποιο αποτέλεσμα καθώς συνέβαλλαν στη βελτίωση της τεχνολογικής υποδομής επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Οι τεράστιες δαπάνες για σεμινάρια, όμως, προκαλούν απορίες. Μόνο οι τίτλοι αρκετών εκ των σεμιναριών φτάνουν για να σας πείσουν ότι στην ουσία τα κονδύλια σπαταλήθηκαν.
Χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα έργα τεχνολογίας είναι το "Σύζευξις" μέσω του οποίου διασυνδέονται οι φορείς του δημοσίου για να περιορίσουν το τηλεπικοινωνιακό κόστος. Πληρώσαμε 100 εκατ. ευρώ για το "Σύζευξις" αλλά ελάχιστοι φορείς το χρησιμοποιούν... Τώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έστειλαν εγκύκλιο στους οργανισμούς και τους δίνουν προθεσμία μέχρι τις 25 Ιανουαρίου προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο "Σύζευξις".
Διαβάστε πως πανηγύριζε η διοίκηση της ΚτΠ ΑΕ πριν από ένα χρόνο...
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου