Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Χρήσιμη η πύλη Ερμής, αλλά δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες


Προσέξτε πόσο απλή είναι η διαδικασία για πληρωμή συνδρομών σε επιμελητήρια από επιχειρήσεις. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Διαδικτυακή Πύλη Ερμής η οποία δημιουργήθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν σε ένα ενιαίο περιβάλλον όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου. Για να πληρώσεις μια συνδρομή σε επιμελητήριο πρέπει να πας δύο φορές στο ΚΕΠ καθώς αρκετές φορές η επικοινωνία γίνεται μέσω φάξ!
Η χρήση του φάξ είναι εκτεταμένη, δυστυχώς, στα ΚΕΠ με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις και να αναιρείται η σοβαρή προσπάθεια που έχει καταβληθεί στα συγκεκριμένα κέντρα εξυπηρέτησης. Επίσης, στην προσπάθειά τους να δείξουν πλουραλισμό υπηρεσιών, προσθέτουν διάφορες υπηρεσίες που είναι δύσκολο να υλοποιήσουν. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να εξυπηρετηθείς αν δεν πας στο ΚΕΠ.
Η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ηλεκτρονικών υπογραφών αναιρεί τη λειτουργία της πύλης Ερμής. Για ένα πιστοποιητικό γεννήσεως καταθέτεις ηλεκτρονικά αίτηση, αλλά πρέπει μετά να πας στο ΚΕΠ για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου