Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

EETT: Από τους καλούς πελάτες του υπουργείου Οικονομικών

Ενώ όλοι ζητάνε λεφτά από τον Υπουργείο Οικονομικών, η ΕΕΤΤ του εδωσε 70 εκατ ευρώ ως πλεόνασμα της διετίας 2008-9, ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσόν από τα 50 εκατ που είχε καταβάλει στην προηγούμενη διετή "δόση".
Η ΕΕΤΤ εισέπραξε τα 20 εκατ. του προστίμου στην Vodafone για τις υποκλοπές, ενώ η ΑΔΑΕ "κατάφερε" λόγω τεχνικών λαθών να μην εισπράξει ποτέ το πρόστιμο των 76 εκατ. που είχε  επιβαλει αρχικά στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Παραδοσιακά τα διαθέσιμα της ΕΕΤΤ ήταν ένα καλό "όπλο" στα χέρια του εκάστοτε υπουργού Επικοινωνιών, κάτι που είχαν αξιοποιήσει κατά κόρον οι πρώην Υπουργοί Λιάπης και Στυλιανίδης. Είχαν αναθέσει πολλές μελέτες σε καθηγητές πανεπιστημίων, οι οποίες δεν ειναι γνωστό αν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, που και για ποιο σκοπό...
Εαν δεν υπάρχει άλλος σχεδιασμός από την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, η ΕΕΤΤ μπορεί να γίνει το όχημα για να πωλήσει η ελληνική δημοκρατία το ψηφιακό μέρισμα και να εισπράξει περί τα δύο δισ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να είναι κανάλια, εταιρείες κινητής, αλλά και κοινοπραξίας ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες επιχειρήσεων. 

Για την κόντρα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και εκδοτών για το ψηφιακό μέρισμα δες και αυτό το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της "Ισοτιμία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου