Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τουρκικές εταιρείες δίνουν προσφορές για παροχή "απορρήτων στοιχείων" στο Ελληνικό δημόσιο

Κάποιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους εχουν μείνει στην δεκαετία του 1980. Υπηρεσίες με πολύ υψηλό προϋπολογισμό και ακόμα μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος. 


Διατυπώνουν κάθετη άρνηση στο άνοιγμα των δεδομένων, γιατί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα ειναι στη διάθεση των εχθρών της πατρίδας απόρρητα στοιχεία!

Την ίδια στιγμή τουρκικές εταιρείες έχουν δώσει προσφορές σε φορείς του δημοσίου που έχουν σχέση με τη γη. Προσφέρουν στοιχεία από δορυφόρους για όλη τη χώρα, με υψηλή ανάλυση, από αυτά που μπορείς "να δεις ακόμα και την μπάλλα του golf"'. Με τη χαμηλή τιμή των 25 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο! 

Στην εποχή της Google και των άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών, η έννοια του "απόρρητου" εχει αλλάξει. Επίσης   η μισοσβησμένη ταμπέλα "απαγορεύεται η ληψις φωτογραφιών" που βλέπουμε κοντά σε στρατιωτικές ή άλλες εγκαταστάσεις, δεν βοηθάει παρά να προδίδει πόσο μεγάλη προσπάθεια πρέπει να γίνει ώστε να πιάσουμε τον παλμό της εποχής μας. Με την ευκαιρία βέβαια, μπορεί να περιοριστούν και κάποια αχρείαστα κόστη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου