Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ' αλεύρι; Updated

Το Υπ. Υποδομών θα προκηρύξει 3 έργα πληροφορικής προϋπολογισμού 21,8 εκατ. ευρώ. Ο φίλος που μετέφερε την πληροφορία, εντόπισε το γεγονός στο τέυχος Β του ΦΕΚ 1300 - 17/8/2010.

Η περιγραφή των έργων είναι:

a) «Δημιουργία Knowledge Portal με ευφυείς υπηρεσίες ταξινόμησης και αναζήτησης περιεχομένου για κανονιστικές και συναφείς υποθέσεις»
b) «Ανάπτυξη και Λειτουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής πληροφόρησης επιβατών για τα Mέσα Μαζικής Μεταφοράς προσβάσιμη σε εθνικό επίπεδο − «e−Public Transport»»
c) «Ανάπτυξη και λειτουργία «Ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης − Drive Academy» του ΥΜΕ.

Δεν ξέρω τι περιλαμβάνουν αλλά τα νούμερα μου φαίνονται τεράστια, όπως και στον επιχειρηματία της πληροφορικής που μου έστειλε το ΦΕΚ. Ο ίδιος αναρωτιέται: "Δηλαδή ή "τσάμπα" θα γίνονται οι δουλειές από την κυβέρνηση αυτή (βλ. καταγραφή δημ. υπαλλήλων, site υπουργείου παιδείας) ή θα χρυσοπληρώνονται;" Θα το ψάξω περισσότερο, αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μας διαφωτήσει;

Update 1: Ανθρωπος που γνωρίζει με πληροφόρησε πως το μεγαλύτερο τμήμα του πακέτου έργων αφορά σε κωδικοποίηση νομοθεσίας, με "πολλή λάντζα".

Update 2: Μόλις έμαθα πως στο συγκεκριμένο ΦΕΚ επαναδημοσιεύεται η παλια Προγραμματική Συμφωνία ΚτΠ και Υπουργείου Μεταφορών. Στην ουσία πρόκειται για Συμφωνία που έμεινε στα χαρτιά αν και υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2009. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα έργο.

Ξαναδημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ώστε να ισχύσει για το νέο υπουργείο (Υποδομών) και να πάρει ορισμενα χρηματα για μελέτες και καποια προσπαθεια κωδικοποίησης νομοθεσίας. Αρα, μην περιμενετε να γινουν πραγματικότητα τα έργα που περιγράφονται...

- Posted using BlogPress from my iPad


1 σχόλιο:

  1. http://epharmakeio.blogspot.com/2010/08/blog-post_606.html
    Αυτό το έργο ποιος το πήρε τελικά?
    Δεν ήταν σε διαβούλευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή